Landkaart  

West Mauritius

Mauritius > West Mauritius >

Flash map.
Plaatsen in "West Mauritius": Black River - Chamarel - Curepipe - Flic en Flac - Wolmar - La Preneuse - Le Morne - Port Louis - Quatre Bornes - Tamarin

Alles over

West MauritiusDe westkant van Mauritius biedt de langste en meest uitgestrekte zandstranden. Ondanks het feit dat deze zijde van het eiland dezelfde faciliteiten biedt (vele hotels, bars, restaurants en winkelcentra), blijft het onderontwikkeld tegenover het noordelijke gedeelte van Mauritius. Eén van de bekendere badplaatsen aan deze kust is Tamarin. Het strand staat hier bekend vanwege de golven die ideaal zijn om te leren surfen, maar ook voor bodyboarding. Dit geldt met name voor de winter. In het binnenland van dit gebied vindt u The Black River Gorges. Dit Nationaal Park is een must voor natuurliefhebbers. U kunt hier de flora en fauna van het eiland ontdekken. Het park is adembenemend door zijn prachtige valleien, rivieren, bossen en bergen. Nog iets verder naar het zuiden vindt men Le Morne, een schiereiland dat een uniek uitzicht biedt op Le Morne Brabant Mountain, dat als een blok uit de zee lijkt te komen.

 • Port Louis: Port Louis is de administratieve en financiële hoofdstad van Mauritius. Aan de ene kant van de stad ligt een bergketen, aan de andere kant een baai. Deze specifieke ligging heeft te maken met de opbouw van de stad in een tijd waar men rekening moest houden met het verdedigen van de stad. Samen met Mahebourg, gelegen in het zuid-oosten van het einland, de enige historische stad op het eiland. Er zijn enkele bezienswaardigheden die zeker niet aan u voorbij mogen gaan als u een bezoek brengt aan deze stad. Neemt u een kijkje in Chinatown waar het wemelt van de kleine winkeltjes. Hier vindt u een keur aan kruiden, specerijen, medicijnen en souvenirs. Vergeet vooral niet om af te dingen, dat hoor er helemaal bij hier. Waterfront mag u zeker niet missen. Vooral degenen die van winkelen houden kunnen zich hier goed vermaken. Hier ziet u hedendaagse mode, sierraden maar ook schilderijen, beelden en andere kunstvormen. Behalve winkels vindt u hier vele restaurants en barretjes. Voor de cultuurliefhebbers is een bezoek aan Domaine les Pailles een absolute must. Hier ziet u nog veel terug van de koloniaalse architectuur. U kunt bijvoorbeeld een tocht maken met paard en wagen en u vervolgens in de watten laten leggen bij een van de exquise restaurants.
 • SSR Botanical Garden: In deze Botanische Tuinen vindt u een grote collectie zeldzame en exotische planten. Binnen deze tuinen zijn ruim 500 verschillende soorten planten te vinden waarvan ruim 80 palmsoorten zijn. Het zijn de oudste Botanische Tuinen van het Zuidelijk halfrond en beslaan een oppervlakte van ruim 35 hectare. Het park staat vooral bekend om de gigantische waterlelies die er te vinden zijn. De tuinen zijn gelegen aan de noordkant van het eiland in Pamplemousses.
 • Pamplemousses: Als u een beeld wilt krijgen van de rijke geschiedenis van Mauritius, dan is een bezoek aan het gebied Pamplemousses de moeite van een bezoek meer dan waard. Hier vindt u enkele bezienswaardigheden die u een beeld geven van vervlogen tijden. Het oude Kerkhof is het eerste kerkhof van het eiland. Hier liggen enkele vooraanstaande personen uit de Mauritiaanse geschiedenis begraven. Saint Francois of Assise Church is een prachtige kerk, gebouwd in 1743. Bassin des Enclaves is een monument. Hier zou men vroeger de slaven hebben gewassen alvorens ze te verkopen.
 • L'Aventure du Sucre: Een voormalige suikerfabriek die tegenwoordig dienst doet als ruimte waar moderne tentoonstellingen worden gegeven over de opbouw en ontwikkeling van het einland waarbij uiteraard de link wordt gelegd naar de suikerrietindustrie. De uitleg geschiedt door middel van beelden (foto's) maar ook de oude machines zijn nog te bewonderen. Na afloop heeft u nog de kans om enkele zoete lekkernijen te proeven en om souvenirs te kopen in de kleine boutique die bij het museum aanwezig is.
 • The Sega: De bekende, Mauritiaanse dans die een teken is van vrijheid. Levendige, ritmische muziek in combinatie met kleurrijke gewaden maken deze dans tot een waar spektakel. De dans is afkomstig van de slaven die vanuit Afrika naar Mauritius kwamen. Zij dansten deze dans rond het vuur na een lange dag werken om hun verdriet en moeilijkheden even te kunnen vergeten. Tegenwoordig is the Sega dé nationale dans en kunt u overal genieten van dit spektakel. U vindt de dansen in toeristische plaatsen, doorgaans rond het kampvuur op het strand.
 • Musea: Om meer te weten te komen over de geschiedenis van Mauritius zijn er 2 musea om te bezoeken. The Natural History Museum in Port Louis waar het met name draait om de geschiedenis van de natuur. Hier vindt u bijvoorbeeld nog een skelet van de DoDo en materialen van enkele andere uitgestorven diersoorten die hier ooit leefden. The Natural History Museum in Mahebourg speelt meer in op de geschiedenis van het eiland zelf. Zo is er veel te vinden over de architectuur, oude kaarten, oude, decoratieve wapens zoals zwaarden en delen van scheepswrakken. Verder zijn er op het eiland nog tal van andere musea met een ander thema dan geschiedenis.
 • Spa's en Wellnesscentra: Als u op dit eiland verblijft is het een absolute must om uzelf eens heerlijk een dag te laten verwennen in een van de vele spa's en wellnesscentra. Er zijn vele spa's bij hotels, maar er zijn ook onafhankelijke spa's en wellnesscentra waar u terecht kunt voor allerlei behandelingen en massages. Kijkt u voor de mogelijkheden bij het kopje excursies (doorlinken).
 • Diepzeevissen: Voor diegenen die een passie hebben voor vissen of gewoon voor diegenen die een dagje actie op het water willen is diepzeevissen een goede activiteit. De zee is al 70 meter diep op slechts een kilometer uit de kust. Hier zwemmen vele tropische vissoorten en grote vissen. De meeste hotels verhuren compleet uitgeruste boten maar ook hier geldt weer dat er vele onafhankelijke bedrijven zijn die dit soort uitstapjes aanbieden. Kijkt u hiervoor weer onder het kopje excursies (doorlinken).
 • Ile aux Cerfs: Een toeristische trekpleister is het Ile aux Cerfs. Dit tropische eilandje ligt op 10 minuten varen vanuit Trou d'eau Douce aan de oostkust van Mauritius. Hier kunt u heerlijk een dag toeven en deelnemen aan de vele watersporten die hier worden aangeboden. Het eiland bestaat uit 100 hectare en staat bekend om zijn maagdelijk witte stranden en smaragd groene wateren. De stranden behoren tot de mooiste ter wereld. Hier kan men ook perfect snorkelen, de onderwaterwereld is adembenemend. Voor de golfliefhebbers is er zelfs een golfbaan op het eiland.

Fotogalerij

Mauritius!

 • Inzoomen
 • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

Provincies

Mauritius!